Polecane
Kategoria: Moda/zdrowie
Zupa dahl

Składniki:
2 szklanki czerwonej soczewicy
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
1 łyżka słodkiej papryki mielonej
0,5 szklanki oleju
2 łyżki garam masala
sól

Przygotowanie:
Cebule pokrój w kostkę i przesmaż na oleju w garnku, w którym będziesz gotować zupę. Dodaj siekany czosnek, drobno posiekaną papryczkę, paprykę i garam masalę. Podduś około 10 minut, zalej wodą, dodaj soczewicę. Gotuj do całkowitego rozgotowania się składników. Na chwilę przed zdjęciem z ognia, dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę.

dodany przez: Fantagiro (2.50)



Ocena artykułu: 2.50 
Liczba ocen: 1
Odsłon: 1237
więcej w kategorii: Moda/zdrowie  |  Ogłoszenia Bielsko Biała

Tagi opisujace artykuł:


Komentarze (0)
Nie dodano jeszcze żadnych komentarzy.


Zaloguj się aby dodać komentarz. Zarejestruj się jeżeli nie posiadasz jeszcze konta.